Çelik Ev Fiyatları 2024 Ne Kadar Oldu?

Günümüzde birçok malzemeden ev yapılmaktadır. Çelik ev seçeneği de modern bir konut seçeneği olarak dikkat çekmektedir. Bu tip konutlar, uzun ömürlülük, sağlamlık, depreme dayanıklılık ve enerji tasarrufu açısından daha fazla tercih edilmektedir.

Çelik evler sağlam yapısı ile öne çıkmaktadır. Çelik profil örgü sistemi, çelik evleri depreme karşı esnek kılar ve uzun ömürlü bir kullanış sunar. Bunun yanı sıra bu evler enerji tasarrufunu sağlayan yalıtım özellikleriyle de dikkat çekmektedir. Çelik ev fiyatları, evin metrekaresine göre değişiklik göstermektedir. 2024 çelik ev fiyatları ile ilgili bir fiyat listesi yapacak olursak;

  • 28 m² Çelik Ev, 1 oda 0 salon - 378.563 TL, oturuma hazır fiyat: 500.000 TL,
  • 45 m² Çelik Ev, 2 oda 1 salon - 588.000 TL, oturuma hazır fiyat: 740.000 TL,
  • 51 m² Çelik Ev, 2 oda 1 salon – 613.348 TL, oturuma hazır fiyat: 770.000 TL,
  • 64 m² Çelik Ev, 3 oda 1 salon – 731.419 TL oturuma hazır fiyat: 880.000 TL,
  • 73 m² Çelik Ev, 3 oda 1 salon – 847.329 TL oturuma hazır fiyat: 1.000.000 TL,
  • 75 m² Çelik Ev, 3 oda 1 salon – 838.086 TL, oturuma hazır fiyat: 1.000.000 TL,
  • 82 m² Çelik Ev, 3 oda 1 salon – 913.052 TL, oturuma hazır fiyat: 1.070.000 TL,
  • 87 m² Çelik Ev, 3 oda 1 salon – 955.130 TL, oturuma hazır fiyat: 1.110.000 TL.

Çelik Ev Modelleri ve Fiyatları

Çelik ev fiyatları, evin modeline göre değişiklik göstermektedir. Bu evler farklı modeller ve farklı büyüklükler ile kullanıma sunulmaktadır. Temel olarak çelik ev modelleri ve fiyatları ile ilgili bir liste yapacak olursak;

  • İlk model tek katlı çelik evlerdir. Genellikle tek odalı ve kompakt yapıları ile tercih edilen çelik evler, küçük aileler ya da tek kişilik haneler için oldukça uygundur. Bu evlerin fiyatları genellikle 200.000 TL ile 500.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.
  • Diğer bir model ise çift katlı çelik evlerdir. Daha geniş bir yaşam alanı sunan çift katlı çelik evler, iki katlı olarak tasarlanmaktadır. Bu evler iki katlı yaşam alanı ve iki ya da daha fazla oda içerebilmektedir. Fiyatları 400.000 TL ve 900.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.
  • Bir diğer modelde villa tipi çelik evdir. Geniş aileler ya da yüksek standart arayanlar için idealdir. Bu çelik ev maliyetleri, 600.000 TL ve 1.000.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Çelik Ev Fiyatını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Çelik evler, modern mimariye uyumlu tasarımları ve dayanıklı yapıları ile dikkat çekmektedir. Aynı zamanda ekonomik olmaları nedeniyle de tercih edilen bu evler, çeşitli ihtiyaçlara cevap verebilmektedir. Çelik evlerin fiyatları birçok faktöre bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Çelik evlerde fiyatı etkileyen faktörler ile ilgili bir sıralama yapacak olursak;

  • Çelik evlerde fiyat evin büyüklüğüne göre değişiklik göstermektedir. Daha büyük ev, daha fazla maliyet gerektirmektedir.
  • Kullanılan çelik ve diğer malzemelerin kalitesi, evin fiyatını büyük oranda belirlemektedir. Kaliteli malzemeler ile inşa edilen çelik evler daha kaliteli olabilir ancak fiyatları da daha yüksek olabilir.
  • İç ve dış mekan tasarımı, ek özellikler ve donanımlarda çelik ev fiyatlarını etkilemektedir. Daha özelleştirilmiş ve lüks bir çelik ev, daha yüksek maliyetli olacaktır.

4.      Bunların yanı sıra çelik evlerin fabrikadan montaj yapılacağı yere taşınma ve montaj süreçleri de fiyatı büyük oranda etkilemektedir.

Çelik Evlerin Ekonomik Avantajları Nelerdir?

Çelik evler, modern mimara uyumlu olan tasarımları, dayanıklı yapısı ve avantajları ile günümüzde oldukça fazla tercih edilen konut seçenekleri arasında yer almaktadır. Farklı tasarımlar ile sunulan çelik evler, ev sahiplerinin ihtiyaçlarına uygun olarak özelleştirilebilir ve kısa süre içerisinde kurulabilmektedir. Güçlü çelik yapısı sayesinde depreme ve rüzgara karşı dayanıklı olan çelik evler, oldukça uzun ömürlüdür ve güvenli bir konut çözümü sunmaktadır.

Çelik evlerin fiyatları, evin boyutuna, malzemenin kalitesine, özelliklerine ve tasarımı göre değişiklik göstermektedir. Ancak düşük maliyetleri ve ekonomik avantajları ile bu evler daha fazla tercih edilmektedir. Çelik evlerin ekonomik avantajları ile ilgili bir sıralama yapacak olursak;

1 - Geleneksel inşaat yöntemlerine göre çelik evler daha düşük maliyetle inşa edilmektedir. Bu nedenle bu evler ekonomik konut seçeneği olarak tercih edilmektedir.

2 - Fabrikada önceden üretilen çelik ev elemanları, inşa sahasında hızlı şekilde monte edilmektedir. Bu sayede çelik evler kısa süre içerisinde kullanıma hazır hale gelmektedir.

3 - Çelik evler, yalıtım özellikleri ile enerji verimliliği sağlamaktadır. Isıtma ve soğutma maliyetlerini düşürerek uzun vadede tasarruf yapmanızı sağlayacaktır.

4 - Çelik evler, çelik ya da hafif yapı malzemelerinin kullanılmasıyla taşınabilir yapılar öne çıkarmaktadır. İlerleyen zamanlarda farklı bir yere taşınma durumunuz olursa çelik ev yaptırmak sizin için en doğru karar olacaktır. 

Son Eklenen Yazılar

Çelik Ev Yapım Aşamaları Nelerdir?

Çelik Ev Yapım Aşamaları Nelerdir?

Günümüzde modern ve dayanıklı yapılar arayanlar için çelik evler oldukça popüler bir seçenek h...

24.04.2024
Müstakil Evde Yaşamanın Avantajları Ve Dezavantajları

Müstakil Evde Yaşamanın Avantajları Ve Dezavantajları

Müstakil evde yaşamak, birçok kişi için bağımsızlık, özgürlük ve kişisel alanın zirvesidir. Bu...

24.04.2024
Arsa Yatırımı Yapılacak Yerler

Arsa Yatırımı Yapılacak Yerler

Arsa yatırımı yapmak isteyenler için doğru lokasyon seçimi oldukça önemlidir. Metropol şehirle...

24.04.2024
İletişim Formu

SİZİ ARAYALIM

Çelik Mimari ile İlgili Bilgi İçin Formu Doldurun

+90
0850 840 0 733