Çelik Evlerin Maliyeti Ne Kadar?

Çelik evler, taşıyıcı sistemleri çelikten oluşan, belirli kurallara ile birleştirilerek meydana getirilen duvar, çatı ve döşemeden meydana gelen evlerdir. Çelik ev fiyatları, kat sayısı, kullanılacak profil sayısı ve istenen tasarım gibi detaylara göre değişiklik göstermektedir. 

Betonarme evlere göre çelik evlerin yapımı çok daha uygun fiyatlıdır. Özellikle betona göre çok daha uzun ömürlü olmaları sayesinde de ileriye dönük tasarruf imkanı da yaratmaktadır. 

Çelik Ev Nedir?

Çelik ev nedir? olarak sorulan bir soru sistemin özelliklerinin de anlaşılmasını sağlamaktadır. Fiyat açısından da oldukça uygun olan çelik, günümüzde birçok alanda kullanılmaktadır. Kullanım alanlarından biride ev yapımıdır. Depreme yönelik beton binalara oranla daha dayanıklı olması, farklı şekillerde ve ölçülerde imal edilmesi ve güçlü taşıma kapasitesi gibi özelliklere sahip olması çelik evlerin yaygın bir hale gelmesini sağlamaktadır. 

1950 yılından bu yana dünya genelinde uygulanmaya başlayan çelik evlerin yapımı özel çelik konstrüktör yapılara dayanmaktadır. Kolon, taşıyıcı duvar ve döşeme panelleri çelikten imal edilmektedir. Evlerde kullanılan çeliklerin profilleri, sıcak daldırma galvanize teknolojisi ile üretilen saclardan soğuk şekillendirme yöntemi ile yapılmaktadır. 

Çelik taşıyıcı sistemler ile inşa edilen çelik evler, hızlı kurulum, dayanıklılık ve yalıtım açısından da avantajlar sunmaktadır. 

Çelik Evlerin Özellikleri Nelerdir?

Çelik evler, günümüzde beton binaların yerini alma konusunda hızlı bir şekilde ilerlemektedir. Pek çok özellikleri ile ilerleyen zamanlarda beton yapıların önüne geçmeye hazırlanan çelik evler, kullanım ve inşa açısında belirli yöntemlere sahiptir. Çelik evlerin özellikleri ile ilgili bir sıralama yapacak olursak;

1. Çelik evler, beton yapılara oranla daha sağlam ve dayanıklıdır,

2. Bu evler, bölge ve iklim fark etmeksizin kullanılmaktadır. Çünkü her türlü bölgeye ve iklim şartlarına uygundurlar,

3. Bu tür evler sağlam ve dayanıklı olmasının yanı sıra oldukça hafiftir. Bu sayede depreme karşı oldukça dayanıklı olan çelik evler, deprem bölgelerinde sıklıkla tercih edilmektedir,

4. Çelik evlerin yapım aşaması hızlı ve inşası kolaydır. Özellikle beton yapı kullanarak yapılan yapılara kıyasla bu evlerde inşaat süresi daha kısa ve süreç daha konforlu sürmektedir. Bu nedenle acil olarak yapı inşa edilmesi gereken durumlarda çelik evler kullanılmaktadır,

5. Yalıtım konusunda da oldukça iyidir. Kullanılacak olan kaliteli malzemeler ile çelik evlerdeki yalıtım ileri düzeylere çıkabilir,

6. Çelik evlerin maliyetleri oldukça düşüktür. Bu nedenle birçok arazide bu tip evler kullanılmaktadır,

7. Bu tür evlerin şantiyesinde daha az atık meydana gelmektedir. Buda hem çevreye hem de doğaya faydalıdır. 

Çelik Evler Nasıl Yapılmaktadır?

Çelik ev yapımı, beton yapılara göre oldukça kısa sürmektedir. İlk olarak istenen özelliklerin karşılanabilmesi için en uygun proje çizimi yapılmaktadır. Ardından çelik profillerin üretimi yapılmaktadır. Zeminde ve sahada gerekli olan kontroller ve zemin iyileştirmeleri yapılır. Zeminin uygun olması, yapının sorunsuz ve sağlıklı şekilde kullanılabilmesi için oldukça önemlidir. İlerleyen aşamalarda ise çerçeveleme, birleştirme, kaplama, aksesuar ve döşeme gibi süreçler ile birlikte çelik evin yapımı tamamlanmaktadır. 

Çelik evlerin yapımı sırasında proje değişikliği yapılacak olursa çeliğin sökülebilir özelliği sayesinde proje değişikliklerine de hemen uyum sağlanabilmektedir. 

Neden Çelik Ev Tercih Etmeliyiz?

Çelik yapıda bir ev tercih etmek, avantajlarının ve kullanım ömrünün uzun olması açısından fırsat sağlamaktadır. Taşıma kapasitesi ağırlığına kıyasla çok yüksek olduğundan dayanıklı olması, 150 yılı bulan sorunsuz kullanımı, korozyana karşı bakımlarının yapılması ile dayanıklı olması, böceklenme sorununun olmaması, kısa süre içerisinde tamamlanabilmesi, işçilik ve iklim şartlarından etkilenmemesi gibi seçenekler nedeni ile çelik evler tercih edilmektedir.

Çelik evlerin tercih edilmesindeki bir diğer neden ise estetik beklentilerin karşılanmasıdır. Çevreye zarar vermeyen bir yapıda olan çelik ile çevreye uyumlu yapıların inşasını kolaylıkla yapabilirsiniz. 

Çelik Evlerin Avantajları Nelerdir?

Çelik evler, beton yapılara göre daha sağlam olduğu için tercih edilmektedir. Çelik evlerin avantajları ile ilgili bir sıralama yapacak olursak;

1. Çelik yapı depreme karşı dayanıklıdır ve binayı en iyi şekilde korumaktadır,

2. Esnek bir yapıya sahip olan çelik evler, doğal afetlerde en az zararı görmektedir,

3. Bu evler herhangi bir neden ile hasara uğrarsa, gerekli bakım ve onarım işlemleri kolay ve az maliyet ile yapılmaktadır,

4. Evlerdeki ses ve ısı yalıtımı, beton binalara oranla daha kalitelidir,

5. Çelik evlere yıldırım düşme riski oldukça azdır,

6. Ekonomik açıdan tasarruf yapmanıza yardımcı olur,

7. Çelik evlerde hata payı en az seviyededir,

8. Evlerin malzemelerinde israf seviyesi daha düşük bir orandadır,

9. Bu tür evler uzun süreli kullanıma sahiptir ve geri dönüşüm için oldukça uygun bir yapıdadır,

10. Çelikten yapılan evler tekrar sökülebilir yapıdadır. Bu sayede evinizi söktürüp başka bir alanda tekrar kurdurmanız mümkündür,

11. Bu evler, yapı olarak beton binalara oranla daha hafiftir. Dolayısıyla bu durum ücrette de orantılı olarak düşmektedir. 

Çelik Evlerin Dezavantajları Nelerdir?

Çelik evlerin dezavantajları yapılara göre değişiklik göstermektedir. Evlerin yapısı nedeni ile gürültü daha fazla yansıma yapmaktadır. Sıkça fırtına ve rüzgar olması durumlarında evin içinde gürültü daha fazla duyulabilmektedir. Bunun yanı sıra çelik evler ısı yalıtımı açısından diğer evlere oranla daha etkisiz olabilmektedir. Bu nedenle evinizde ısı yalıtımı için ek malzeme kullanmanız gerekebilir. Buda ev yapım maliyetinizin biraz artmasına neden olabilir. 

Çelik evler, diğer evlerden farklı görünmesi nedeni ile bazı kişiler tarafından estetik açıdan dezavantaj olabilir. Çelik evler, ses yalıtımı açısından diğer evlerden biraz zayıftır. Özellikle sık sık gürültü oluşan alanlarda ek yalıtım malzemesi kullanılmalıdır.  

Son Eklenen Yazılar

Çelik Ev Yapım Aşamaları Nelerdir?

Çelik Ev Yapım Aşamaları Nelerdir?

Günümüzde modern ve dayanıklı yapılar arayanlar için çelik evler oldukça popüler bir seçenek h...

24.04.2024
Müstakil Evde Yaşamanın Avantajları Ve Dezavantajları

Müstakil Evde Yaşamanın Avantajları Ve Dezavantajları

Müstakil evde yaşamak, birçok kişi için bağımsızlık, özgürlük ve kişisel alanın zirvesidir. Bu...

24.04.2024
Arsa Yatırımı Yapılacak Yerler

Arsa Yatırımı Yapılacak Yerler

Arsa yatırımı yapmak isteyenler için doğru lokasyon seçimi oldukça önemlidir. Metropol şehirle...

24.04.2024
İletişim Formu

SİZİ ARAYALIM

Çelik Mimari ile İlgili Bilgi İçin Formu Doldurun

+90
0850 840 0 733