Loft Katlı Villa Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Konaklama anlamında son zamanlarda yeni bir trend ortaya çıktı. İnsanlar klasik daire tipleri ve konut yapıları yerine alternatif seçenekler sunmaya başladı. Bu seçenekler arasında öne çıkan yapılardan biri de loft dairedir. Modern bir içerik sunan loft daireler sanatsal mimari yapısı ile dikkat çeker. Bu daire tipinin en belirgin özellikleri arasında yüksek tavan ve geniş açık alanlar yer alır. Loft trendinin villalar için kullanılması da pek çok kişi tarafından tercih edilir.

Loft Katlı Villa Nedir?

Loft katlı villa, fabrika ve depo gibi endüstriyel bölgelerin konut olarak kullanılması amacıyla bir tür dönüşüme uğratıldığı yapılardır. Öne çıkan özellikleri yüksek tavanlı ve geniş açık alana sahip olmasıdır. Tercih edilmesinin temel nedeni geniş ve ferah bir yaşam alanı sunmasıdır. Mimari yapısı nedeniyle aydınlık bir ortama sahiptir. Genel olarak yaratıcı iş sektörlerinde çalışan genç insanlar tarafından tercih edilir. Loft  katlı villalar çok yüksek seviyeli bölümleriyle dikkat çeker.

Loft Katlı Villaların Avantajları Nelerdir?

Loft katlı villaların en büyük avantajı yüksek tavana ve geniş bir alana sahip olmasıdır. Bu nedenle son derece ferah bir yaşam alanı sunar. Geniş bir alan sahip olmak pek çok insan için söz konusu villaların en büyük avantajı olarak görülür. Loft katlı villaların avantajları arasında büyük pencere sahibi olmaları bulunur. Büyük pencereler konutun iç kısmının gün boyunca aydınlanmasını sağlar. İç kısmın aydınlık olması özellikle kış mevsimi için çoğu kişinin tercih ettiği bir durumdur.

Geniş bir iç alan sunması nedeniyle loft mimari yapısına sahip olan villalar bazı iş kolları içinde bulunan kişiler tarafından tercih edilir. Özellikle yaratıcılığı ile ön plana çıkan sektörler için en ideal yaşam alanını sunar. Loft katlı villaların iç dizaynı kişinin yaratıcı zihnine uygun olarak dizayn edilebilir. Alan bolluğu pek çok farklı yaşam tarzına uygun olarak döşenmeye zemin hazırlar. Bu yanıyla loft katlı villalar birbirinden değişik hayat tarzı süren kişiler için ortak bir nokta olabilir.

Loft Katlı Villaların Dezavantajları Nelerdir?

Geniş alan ve yüksek tavan yapılı loft mimarisi her zaman avantaj sunmaz. Büyük bir alana sahip olması bu yapının ısınmak için çok fazla enerji harcamasına neden olur. Bunun nedeni ısınmak için kullanılan ısının yüksek tavana kadar yükselmesi olarak açıklanır. Geniş iç alanın olumsuz tek yanı bu değildir. Loft katlı villalar rüzgar ve gürültünün daha yüksek duyulmasına neden olur. Loft katlı villaların dezavantajları içinde endüstriyel malzemelerin herkese hitap etmemesi bulunur.

Loft Katlı Villalar Nasıl Dekore Edilmelidir?

Geleneksel konutların dışında olan loft katlı villaların nasıl dekore edilmesi gerektiği hakkında çok sayıda soru işareti bulunur. Yüksek tavanları ve geniş iç bölgesi ile kendine has bir mimariye sahip olan bu konutlar klasik bir dizayna uygun değildir. Aynı zamanda loft mimarisinde kullanılan endüstriyel malzemeler bazı iç dizaynlar ile uyum sağlamayabilir. Bu nedenle iyi bir sonuç almak loft katlı ev dekorasyonu hakkında elle tutulur bir bilgiye sahip biriyle çalışmak büyük önem taşır.

Loft katlı villaları dekore ederken dikkat edilmesi gereken bir numaralı nokta ışıklandırmadır. Geniş bir iç alana sahip olan loft mimarisi aynı zamanda büyük pencerelere ve yüksek tavana sahiptir. Evin doğal ışık almasını sağlayan bu durum bazı eklemeler ile desteklenebilir. Örneğin duvar ve tavana asılacak avizeler ile spot ışıkları kullanışlı bir sonuç verir.

Açık yaşam alan konseptli loft mimarisini dekore ederken bu yanını ortaya çıkarmak kullanışlı bir ev ortamına sahip olmakla sonuçlanır. Buna örnek olarak mutfak ve oturma odasının birbirine temas ettiği bir iç dizayna sahip olmasını verebiliriz. Bunun için mobilya ve dekorasyonların çok iyi seçilmesi gerekir. Yaşam alanlarının kendine has noktaları vurgulanmalıdır.

Loft villa planları endüstriyel malzemeler kullanılarak tasarlanır. Bu nedenle iç dizayn planı yaparken buna dikkat ederek eşya seçmek bir hayli önemlidir. Loft mimarisinde açık tuğlalardan beton zemine kadar pek çok dikkat çeken bölge bulunur. Buna uygun olarak mobilya tercihi yapmak oldukça önemlidir. Aynı zamanda renk uyumu da evi güzel yapan detaylardan biridir. Bej rengi gibi açık tonları mobilya ve duvarda kullanmak loft mimarisini şık göstermeye yardımcı olur.

Loft Villalarda Hangi Dekorasyon Malzemeleri Kullanılır?

Loft mimarisine sahip olan villalarda öne çıkan bazı dekorasyon ürünleri bulunur. Beton bu ürün yelpazesi içinde en çok göze çarpandır. Gözle görünecek şekilde açık alanda kalan beton yerler loft mimarinin sahip olduğu endüstriyel yapıyı destekler. Beton kısımlar duvar ve zeminde de kullanılabilir. Loft mimaride sıkça görülen dekorasyon malzemelerden bir diğeri de metaldir. En çok boru ve tavan kirişi olarak görülen metal malzemeler yapının endüstriyel yanını vurgular.

Kiralık ve Satılık Loft Villalar Nerede Bulunur?

Son dönemlerin en popüler seçenekleri arasında yerini alan loft villalar pek çok yerde bulunur. Salaş ve rahat bir yapıya sahip olması özellikle bu konutların genç insanlar tarafından sık tercih edilmesini sağlar. Verilere göre en çok loft villa talebinde bulunulan iller İstanbul, Eskişehir ve Ankara’dır. İlk sırada yer alan İstanbul içinde pek çok semtte loft katlı villa bulmak mümkündür. Özellikle Levent, Karaköy, Beyoğlu, Galata, Maslak, Kartal ve Pendik semtleri yoğun talep görür.

Loft Katlı Villaların Fiyatları Nedir?

Son zamanlarda yoğun talep gören loft katlı villaların fiyatları konutun yapısına göre değişiklik gösterir. Kiralık ya da satılık loft villa seçeneklerinin fiyatlarında bölge de önem taşır. 

Son Eklenen Yazılar

Çelik Ev Yapım Aşamaları Nelerdir?

Çelik Ev Yapım Aşamaları Nelerdir?

Günümüzde modern ve dayanıklı yapılar arayanlar için çelik evler oldukça popüler bir seçenek h...

24.04.2024
Müstakil Evde Yaşamanın Avantajları Ve Dezavantajları

Müstakil Evde Yaşamanın Avantajları Ve Dezavantajları

Müstakil evde yaşamak, birçok kişi için bağımsızlık, özgürlük ve kişisel alanın zirvesidir. Bu...

24.04.2024
Arsa Yatırımı Yapılacak Yerler

Arsa Yatırımı Yapılacak Yerler

Arsa yatırımı yapmak isteyenler için doğru lokasyon seçimi oldukça önemlidir. Metropol şehirle...

24.04.2024
İletişim Formu

SİZİ ARAYALIM

Çelik Mimari ile İlgili Bilgi İçin Formu Doldurun

+90
0850 840 0 733