Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Herkes kendine ait bir evinin olmasını ister. Özellikle evli çiftler, çocukları ile huzurlu bir şekilde yaşayabileceği sıcak ve huzurlu bir ev hayali kurmaktadır. Birçok kişi kendi evine sahip olmadan önce dar ve sıkıcı apartman dairelerinde yaşamaktadır. Müstakil ev ise tüm kuralları sizin belirleyebileceğiniz ve bu açıdan daha konforlu olabileceğiniz bir ev modelidir.

Müstakil evler, bir ya da birden fazla kata sahip olabilmektedir. Bu tür dubleks seçeneklerde birden fazla aile yaşayabilmektedir. Mülk sahibi olan kişiler, aynı ailedense o yapı müstakil ev konumunda yer almaktadır. Müstakil ev faydaları arasındaki en önemli nokta, bu evlerin apartman dairesinden farklı olmasıdır. Müstakil evlerde bahçe, teras, havuz ve tüm dış alanlar size aittir. Bu alanları komşular ile ortak kullanmanız gerekmemektedir. Yine ev üzerinde gerekli olan izinleri alırsanız, her türlü değişikliği yapabilirsiniz. Evi sıfırdan inşa ettiğinizde ise evin mimarisine istediğiniz her ayrıntıyı katabilirsiniz. Bunun yanı sıra neden müstakil ev tercih etmeliyim? Diyen kişiler için sayabileceğimiz birçok seçenek bulunmaktadır.

1. Farklı Mimari Özellikleri

Diğer ev modellerinde olduğu gibi müstakil evlerde de çeşitli özelliklere göre farklı türle bulunmaktadır. Bu özellikler evin kat sayısına, bahçesi olup olmamasına ya da mimarı yapısına göre değişiklik göstermektedir. Örneğin müstakil bir ev betonarme olabileceği gibi ahşap da olabilmektedir. Kısacası müstakil evin yapımında birçok malzeme kullanılabilmektedir. Bunun yanı sıra bazı müstakil evlerde klasik üçgen çatı tercih edilirken kimisinde teras tercih edilmektedir. Tüm bu özellikleri evin mimari yapısı belirlemektedir.

2. Tek Katlı Müstakil Ev Seçeneği

Müstakil evler, tek katlı, iki katlı ya da üç katlı olarak inşa edilirler. Tek katlı evler, uzun vadede bakıldığında özellikle yaşlılık zamanları için oldukça idealdir. Çünkü belirli bir yaştan sonra merdiven inip çıkmak yorucu gelmektedir. Benzer şekilde küçük çocuklar için merdiven tehlike yaratabilmektedir. Tek katlı evlerde ise her yaşta ve her koşulda hareket özgürlüğü elde edilebilmektedir.

Tek katlı evde, yemek odası, salon ve mutfaktan oluşan bir üçgen ile yaşam alanınızı sosyal hale getirebilirsiniz. Müstakil ev tercih etmek, her açıdan sizin için daha faydalı olacaktır.

3. Dubleks Müstakil Ev Lüksü

Dubleks ve tripleks yapılarda müstakil ev kategorisine girmektedir. Dubleks evler iyi bir yatırım aracıdır. Evinizi satmak istediğinizde eviniz iki katlı olduğu için fiyatı değerlenecektir. Bunun yanı sıra paraya ihtiyacınız olduğunda evinizin bir katını kiraya vererek gelir elde edebilirsiniz. Ancak bu fikri gerçekleştirmek için evinizin her katında banyo olması gerekir. Eğer evinizi sıfırdan inşa ediyorsanız her türlü olasılığı göz önüne alarak plan yapmalısınız.

4. Yalnızca Size Ait Bir Bahçe

Merkezi yerlerde yaşayan kişilerin yaşamları kalabalık, gürültülü, trafik ve benzeri sebepler nedeniyle stres altındadır. Özellikle kalabalık yerlerde her yerin betonlarla kaplı olduğunu düşünürsek bahçeli bir evde oturmak daha iyidir. Müstakil bahçeli ev seçeneklerinde bahçe tamamen size aittir. İsterseniz çiçek ekebilir, isterseniz kendi meyve ve sebzelerinizi yetiştirebilirsiniz. Bu tür şeylere ilginiz yoksa bile bahçede oturarak taze hava soluyabilir ve endişelerinizi giderebilirsiniz.

5. İhtiyacınız Olan Gizlilik

Müstakil evlerin en iyi yanı ise mahremiyetin korunmasıdır. Apartmanda yaşayan kişiler ne yazık ki toplu yaşamın kurallarına uymak zorundadır. Halbuki kendinize ait bir evde çok daha rahat bir şekilde hareket edebilirsiniz. İstediğiniz gibi müziğin sesini yükseltebilir ve sizi rahatsız eden bakışlardan uzak bir şekilde terasınızda oturabilirsiniz.

6. Gürültüden Kurtulun

Müstakil ev avantajları saymakla bitmemektedir. Bunlardan biride gürültü sorunudur. Gürültü, toplu konutlarda yaşayan kişilerin en büyük sorunlarından biridir. Duvarlar ince olduğu için çoğu zaman komşularınızın sesini duyabilirsiniz. Günümüzde insanların birçoğu işlerini evden yürütmektedir. Bu açıdan düşünüldüğünde komşu gürültüsü hiçte basit bir problem değildir. Bu tür sorunlardan kurtulmak için en iyi çözüm müstakil evdir. Böylece gürültücü komşular için endişelenmenize gerek kalmamaktadır.

7. Komşular İle Tartışmaya Son

Apartman daireniz ne kadar güzel olursa olsun, apartmanı uyuşmadığınız kişiler ile paylaşıyorsanız huzurunuzun bozulması kaçınılmazdır. Örneğin bazı kişiler apartmanda hayvan beslenmesini istememektedir. Sürekli bu tarz konular için kavga etmek bir zaman sonra yorucu bir hal alacaktır. Müstakil bir evde ise hiç kimseye hesap vermeden rahatça hareket edebilirsiniz.

8. Geniş ve Ferah Yaşam Alanı

Müstakil evlerde ferah ve geniş yaşam alanları bulunmaktadır. Dış ve iç mekanlar rahat şekilde kullanılabilmektedir. Ayrıca açık plan tasarımları ve yapılar ile daha büyük bir yaşam alanı elde edebilirsiniz. Kişisel alanlar yaratmak için müstakil evler oldukça idealdir. Apartman yaşamının aksine kişiler müstakil evleri ile tüm alanlarını özgürce kullanabilmektedir.

Müstakil ev tercih etmek için 8 neden dediğimizde sizlere böyle bir sıralama yapabiliriz. Kısacası daha sakin ve daha sade bir yaşam tercih etmek isteyen kişiler, müstakil evleri tercih ederek hayallerine kavuşmaktadır. 

Son Eklenen Yazılar

Çelik Ev Yapım Aşamaları Nelerdir?

Çelik Ev Yapım Aşamaları Nelerdir?

Günümüzde modern ve dayanıklı yapılar arayanlar için çelik evler oldukça popüler bir seçenek h...

24.04.2024
Müstakil Evde Yaşamanın Avantajları Ve Dezavantajları

Müstakil Evde Yaşamanın Avantajları Ve Dezavantajları

Müstakil evde yaşamak, birçok kişi için bağımsızlık, özgürlük ve kişisel alanın zirvesidir. Bu...

24.04.2024
Arsa Yatırımı Yapılacak Yerler

Arsa Yatırımı Yapılacak Yerler

Arsa yatırımı yapmak isteyenler için doğru lokasyon seçimi oldukça önemlidir. Metropol şehirle...

24.04.2024
İletişim Formu

SİZİ ARAYALIM

Çelik Mimari ile İlgili Bilgi İçin Formu Doldurun

+90
0850 840 0 733