Müstakil Villa Yapacaklara Düşük Maliyetli Çözümler

Konut sahibi olmak isteyen pek çok kişi çareyi müstakil bir ev yaptırmakta buluyor. Özellikle belli bir birikim yapan insanlar yaşamak istedikleri bölgelerde kışın ve yazın kullanmak üzere konut inşa ediyor. Müstakil villa yapmadan önce bazı püf noktalarını bilmek bütçeyi korumak adına büyük önem taşıyor. Düşük maliyetli müstakil villa yapmak için arsa bilgisine sahip olmak ve ihtiyaçları göz önünde bulundurmak gerekir. Bu şekilde bütçe dostu müstakil villa yaptırılabilir.

Aldığınız Yerin Konut Arsası Olduğundan Emin Olun

Müstakil villa yaptırmak için ilk adım olarak bir konut arsasına sahip olmak gerekir. Konut arsası alırken dikkat edilmesi gereken çok önemli bir nokta bulunur. Satın alınacak olan arsanın belge üzerinde tarla diye geçmemesi büyük bir önem taşır. Tarla özelliğine sahip olan bölgeler konut inşası için uygun değildir. Konut arsası yerine tarla almak eğimli arazi, kayan toprak ve dere yatağı yakınında olması nedeniyle harcanan paranın boşuna gitmesi gibi bazı kötü sonuçlara yol açar.

Konut Arsasını Uzmanlara Denetlettirin 

Satın alınacak olan konut arsasını uzmanlara denetlettirmek harcanan paranın boşa gitme ihtimalini ortadan kaldırmaya yarar. İmar ve Şehir Müdürlüğünde satın alınan bölgenin bahçe mi konut arsası mı olduğu anlaşılır. Müstakil ev yapımına başlamadan önce belediyeden imar izni alınması gerekir. Müstakil ev imarı alındıktan sonra projenin en fazla kaç kat olacağı da ortaya çıkar. Bu imar planına uygun bir proje hazırlamak için işinin ehli bir mimarla çalışmak önemlidir.

Eğer konut arsası köy ya da kasaba gibi bölgelerden alındıysa bölgeyi denetleyecek profesyonel birini bulmak güç olabilir. Bu durum yazlık ya da kışlık gibi çeşitli müstakil villa modelleri için sorun yaratabilir. Yine de projeyi çizecek kişinin konut arsasını görmesi şarttır. Arsanın konumu, ne şekilde ve şiddette rüzgar aldığı plan için önemli konulardır. Örneğin sert rüzgar alan bir bölgeye bakan veranda yapmak istenmeyen yerde pek çok olumsuz sonuç doğurur.

İhtiyacınız Kadar İnşa Edin

İnşaat projesini yaptırırken çoğu kişi fark etmeden ihtiyaç duymayacakları şeyleri plana ekler. Bu durum maliyetin gereksiz yere yükselmesi ile sonuçlanır. Kullanılmayacak odaları ya da gereksiz yere eklenen metrekareleri projeye dahil etmek maliyetin şişmesi ile sonuçlanır. Evde ikamet edecek kişiye yetecek kadar oda yaptırmak bütçeyi idareli kullanmak anlamında iyi sonuç verir. Eve ne kadar misafir geldiğini göz önüne alınarak ek oda ve banyo yaptırmak kolay bir çözümdür.

Açık Plana Sahip Bir Ev Yapın

Bütçeden kısmanın en iyi yollarından biri malzeme ve işçilik masrafını kısmaktır. Bunu yapmak için ise müstakil villa planları içinde açık plana sahip olanı seçmek gerekir. Tuvalet ve banyo gibi gerekli yerler dışında duvarların sayısını azaltmak parayı cepte tutmaya yardımcı olur. Yine de bu çözüm herkes için işe yaramaz. Özellikle kalabalık ve sık misafir ağırlayan aileler için pratik bir yöntem olmaz. Bunun yanında düşük nüfuslu evler için son derece işe yarayan bir çözüm olur.

İşçilik Fiyatlarını Karşılaştırın

Konut arsası aldıktan ve planı çizdirdikten sonra müstakil villayı yapmak adına ustalar ile anlaşma yapmak gerekiyor. Bu aşamada fiyatları karşılaştırmak ve piyasayı okumak uygun bir çözüm için iyi bir fırsattır. İşçilik fiyatlarını öğrenmek için pek çok farklı usta ile iletişime geçmek işe yarayan bir çözüm olabilir. Bu yöntem çok zaman alır. Aynı zamanda düşük maliyetli her ustaya güven olmaz. Piyasayı iyi bilen ve bağlantıları olan mimar ya da müteahhitlere danışmak çözüm olur.

İnşaat Malzemeleri Alırken Dikkatli Olun

Müstakil villa yapım maliyetinin çoğunu inşaat malzemeleri oluşturur. Tuğla, çelik, ve gaz beton gibi pek çok malzemenin tedarik edilmesi gerekir. Uygun bir müstakil villa yapım maliyeti için bu inşaat malzemelerini alırken dikkatli davranmak büyük önem taşır. Özellikle son yıllarda TL’nin değer kaybetme ile tuğla ve çelik fiyatları büyük bir artış gösterdi. Bu nedenle inşaat malzemesi alırken kalitesiz mallar almamaya ve uygun fiyatta ürün bulmak için iyi araştırma yapmak şarttır.

Kullanışlı ve Uygun Fiyatlı Ürünleri Tercih Edin

Ev yapma aşamasına gelen herkesin görebileceği gibi pek çok inşaat malzemesi bulunur. Bu ürün çeşidi içinde avantaj ve dezavantaj ayrımı yapmak kafa karıştırıcı olabilir. Bu ürünler arasında en uygun seçenekleri bulmak için kafa yormak ve piyasadan anlayan birine danışmak kolaylık sağlar. İnşaat malzemeleri seçilirken arsanın durumunu göz önüne almak büyük önem taşır. Düşük bir müstakil villa maliyeti elde etmek için arsa ile uyumsuz bazı malların kullanılmaması gerekir. 

Ürünleri tedarik ederken olumlu ve olumsuz yönlerini göz önünde tutmak avantaj sağlar. Kişiye ve plana uygun olan ürünü seçmek bu aşama hayati önem taşır. Buna örnek olarak gaz beton verilebilir. İyi bir ışıtımı sağlayan bu ürün diğer yandan zayıf bir su yalıtımı özelliği taşır. Üstelik tuğlaya nazaran yüksek bir maliyeti bulunur. Bunun gibi ürünlerin avantajlarına ve dezavantajlarına projeyi de göz önünde bulundurarak karar vermek en doğru sonucu verir.

İşçiliğinizi Konuşturun

Kaba inşaat bittikten sonra evin son halini alması için bazı girişimlerde bulunmak cep dostu bir yöntemdir. Bazı konularda işçi tutmak yerine kişinin kendi işini yapması müstakil villa fiyatları üzerinde etkili olur. Örneğin duvar boyası yapmak ya da lavaboları monte etmek işçilik masrafının cepte kalmasını sağlar. Yine de bu yöntem herkese göre değildir. Uzmanlık gerektiren bu işleri kişinin yapması istenilen sonucu vermeyebilir. Bu nedenle yapmadan iyi düşünmek gerekir.

Son Eklenen Yazılar

Çelik Ev Yapım Aşamaları Nelerdir?

Çelik Ev Yapım Aşamaları Nelerdir?

Günümüzde modern ve dayanıklı yapılar arayanlar için çelik evler oldukça popüler bir seçenek h...

24.04.2024
Müstakil Evde Yaşamanın Avantajları Ve Dezavantajları

Müstakil Evde Yaşamanın Avantajları Ve Dezavantajları

Müstakil evde yaşamak, birçok kişi için bağımsızlık, özgürlük ve kişisel alanın zirvesidir. Bu...

24.04.2024
Arsa Yatırımı Yapılacak Yerler

Arsa Yatırımı Yapılacak Yerler

Arsa yatırımı yapmak isteyenler için doğru lokasyon seçimi oldukça önemlidir. Metropol şehirle...

24.04.2024
İletişim Formu

SİZİ ARAYALIM

Çelik Mimari ile İlgili Bilgi İçin Formu Doldurun

+90
0850 840 0 733