Prefabrik Ev Yaptırmak Ne Kadara Mal Olur?

Müstakil evlerin yapımının uzun ve zorlu olması insanları alternatif yapılara itiyor. Özellikle beklenmedik şekilde artan maliyetler nedeniyle vatandaşlar prefabrik ev modellerini araştırıyor.

Prefabrik ev maliyetleri meraklıları tarafınca sıklıkla araştırılıyor. Prefabrik ev yaptırmak için maliyetler genel olarak projenin boyutuna, tasarımına ve kullanılan malzemelerin kalitesine göre değişim gösteriyor. Prefabrik evler, fabrikada üretilmiş olan parçalar ya da modüller aracılığıyla inşa edilir. Bu yüzden inşaat süresi oldukça kısadır.

Prefabrik Ev Ne Demek?

Prefabrik evler fabrika üretilir. Daha sonra kullanıma hazır hale getirilir. Düz bir zemin üzerine yapılan prefabrik ev modelleri yaşam alanlarının öne çıkmasını sağlıyor. Prefabrik evlerin birçok avantajı yer alıyor. Kısa sürede imal edilen prefabrik evlerin işçilik maliyetleri de son derece düşüktür. Prefabrik evler modüler olarak tasarlanır. Bu yüzden isteğe göre hazırlanabilir. Prefabrik evler dört mevsim kullanılabilir.

Prefabrik ev modelleri uzun ömürlü olmasıyla öne çıkıyor. Prefabrik evlerin kısa sürede montajı yapılır. Bu evler hem maliyet hem de zaman açısından aradığınızdan fazlasını sunar.

Prefabrik Ev Maliyeti

Ev boyutu, yapılacak olan işlemler ve kullanılacak malzemelere göre belirlenir. Büyük bir ev yapmak isteyen bir müşteri, daha yüksek maliyetlerle karşılaşacaktır. Bununla beraber lüks tasarım ve malzemeler kullanmak isteyen kişilerde daha yüksek maliyetlerle karşı karşıya kalacaktır.

Prefabrik Ev Yaptırmak Ne Kadara Mal Olur?

Ortalama olarak prefabrik ev yaptırmak 200.000 TL - 600.000 TL arasında değişmektedir. Her projenin maliyetleri farklı olabilir. Bu yüzden müşterilerin projelerinin maliyetlerini tahmin etmek için profesyonel firmalardan destek almalısınız. Tüm parçaları fabrikada üretilen ve inşası için temel kazılmayan yapıların tamamına prefabrik ev adı verilir.

2023 prefabrik ev fiyatları belirlenirken bir çok kriter baz alınmaktadır. Prefabrik evler farklı metrekare ve oda yerleşim planlarına sahip olacaktır. Prefabrik evlerde de ses ve ısı yalıtımı uygulanabilir. Yerleşim planına uygun olarak tasarlanan bu yapılar beklentileri karşılayabilir.

Prefabrik Ev Nakliye Maliyeti

Burada nakliyeyi belirleyen temel konulardan bir tanesi evin büyüklüğüdür. 100 m2 prefabrik evin nakliyesi için 1 tır ve 1 kamyona ihtiyaç duyulacaktır. Büyük metrajlı prefabrik evlerde nakliye maliyeti artabilmektedir.

100 m2 altındaki prefabrik evler daha uygun fiyatlara nakliye edilir. Nakliye maliyetleri gidilecek mesafeye göre değişiklik göstermektedir. 2023 yılı prefabrik ev nakliye fiyatları dikkate alındığında nakliye ücretleri için net fiyat verilmemektedir.

Prefabrik Ev ve Konteyner Arasındaki Fark Nedir?

Prefabrik ev ve konteyner gibi yapılar işlevsel özellikleriyle kullanıcı ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Betonarme yapıların yüksek maliyetli olması nedeniyle insanlar prefabrik evleri tercih ediyor.

Prefabrik ev ve konteynerler, görüntü olarak birbirilerine benzese de özellikleri farklıdır. Prefabrik yapılarda yaşam alanını oluşturacak her bölüm yapılabilir. Konteynerler ise genel olarak basit barınma ihtiyaçlarını karşılar

Konteyner sistemleri acil durumlarda tercih edilir. Prefabrik yapılar daha çok yaşam alanı oluşturmak için kullanılmaktadır.

Prefabrik Evin Betonarme Eve Göre Avantajları Nelerdir?

Prefabrik ev uzun ömürlü yapı sınıfında yer alan yapılardan bir tanesidir. Üretim, hızlı kurulum ve işçilik gerektirmeyen önemli uygulama avantajlarıyla bu sistemler herkes tarafından tercih ediliyor.

Prefabrik evin maliyetini satın aldığınız sözleşmeyle anlayabilirsiniz. Betonarme ev yaptırırken bu tarz bir durum olmadığından malzeme ve işçilik fiyatlarına gelen zamlar maliyetlere inşa sürecince yansımaktadır. Malzeme tedariki ve çok sayıda ustanın organizasyonuyla uğraşmadan evinize kavuşursunuz. Duvardan çatıya, kapıdan pencereye, elektrikten suya yalıtım uygulamalara prefabrik ev üretici firma tarafından yapılır.

Prefabrik Ev Fiyatları

Prefabrik ev fiyatları üretici firmalara göre farklılık gösterebiliyor. Evin iskeleti, kapı ve pencereleri eklendiği zaman fiyatlar yükselecektir. Prefabrik yapı dışında dolap, fayans parke vb. gibi giderler ekstra ücret alınır.

Her ihtiyacınızı düşünerek tasarlanan prefabrik evler lüks ve ferah yaşam alanlarına sahip olmak isteyenlerin tercihidir. İster tek katlı isterseniz villa tipi dubleks prefabrik evleri kolayca satın alabilirsiniz. Prefabrik ev modelleri insanların barınma ihtiyaçlarına en iyi şekilde yanıt verebiliyor.

Prefabrik evler büyük depremlerden sonra daha fazla gündeme gelmeyi başardı. Uzun yıllar kullanılabilen prefabrik evler betonarme sistemleriyle aynı özellikleri bulundurur. Prefabrik evlerde ses ve ısı yalıtımı da yapılmaktadır.

Prefabrik Ev Ruhsat Harçları

Tüm konut modellerinde prefabrik ev ruhsat işlemleri ve harç bedelleri de değişiklik gösterebiliyor. Prefabrik ev ruhsat harç giderleri betonarme konut modeline göre çok daha uygundur.

Köy ve kasabalarda yapılacak prefabrik evler için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleriyle iletişime geçilmesi gerekir. Prefabrik ev ruhsat bedelleri 10.000 TL - 20.000 TL arasında değişmektedir.

Prefabrik Ev Avantajları Nelerdir?

Prefabrik evler birçok kişinin ihtiyacına yanıt veriyor. Prefabrik evleri seçmeden önce ihtiyacınızı mutlaka belirlemeniz gerekiyor. Prefabrik evlerin avantajları;

·         Prefabrik evler her mevsim dayanıklılık gösterir.

·         Geniş malzeme seçimi vardır.

·         Depreme karşı dayanıklıdır.

·         Çevrecidir.

·         Yangına ve suya dayanıklıdır.

·         İstenilen değişiklikler yapılabilir.

Prefabrik evlerin avantajları her alanda öne çıkıyor. Nevşehir prefabrik evler geleneksel beton yapılara göre çok daha gelişmiş özelliklere sahiptir.

Prefabrik Ev Ne Kadar Sürede Teslim Edilir?

Bina kurulumu yapıya göre 2 - 7 günde tamamlanıyor. Prefabrik ev planlamaya göre 10 gün ile 30 gün içerisinde oturuma hazır duruma getirilir. Sözleşme sonrası satın aldığınız evin üretimi hazırlanır ve nakliyeye hazırlanır.

Prefabrik üretici firma tarafından hazırlanan plana göre beton zemini hazırlatabilirsiniz. Zemin betonu anlaştığınız firmaya bağlı olarak 3 - 5 gün içerisinde tamamlanır. Prefabrik ev montaj süresi yaklaşık olarak üç gündür. Bu süre içerisinde evin tüm detayları tamamlanıyor. Montajın tamamlanması sonrası şap ustanızı çağırarak 1-2 günde zemin şapını tamamlatabilirsiniz.

Son Eklenen Yazılar

Çelik Ev Yapım Aşamaları Nelerdir?

Çelik Ev Yapım Aşamaları Nelerdir?

Günümüzde modern ve dayanıklı yapılar arayanlar için çelik evler oldukça popüler bir seçenek h...

24.04.2024
Müstakil Evde Yaşamanın Avantajları Ve Dezavantajları

Müstakil Evde Yaşamanın Avantajları Ve Dezavantajları

Müstakil evde yaşamak, birçok kişi için bağımsızlık, özgürlük ve kişisel alanın zirvesidir. Bu...

24.04.2024
Arsa Yatırımı Yapılacak Yerler

Arsa Yatırımı Yapılacak Yerler

Arsa yatırımı yapmak isteyenler için doğru lokasyon seçimi oldukça önemlidir. Metropol şehirle...

24.04.2024
İletişim Formu

SİZİ ARAYALIM

Çelik Mimari ile İlgili Bilgi İçin Formu Doldurun

+90
0850 840 0 733