Prefabrik Evlerde Neden Vilassa'yı Tercih Etmelisiniz?

Duvar, pencere ve diğer tüm parçalarının fabrikada üretildiği ve inşası için temel kazılması gerekmeyen evlere prefabrik ev denmektedir. Vilassa prefabrik ev seçenekleri, müşteriler için oldukça farklı imkanlar sunmaktadır.

Vilassa, doğa ile uyumlu prefabrik evler üreterek kalite ve uzun ömürlülüğü müşterilerine sunmaktadır. Sektördeki en deneyimli kadrosu, yüksek üretim kapasitesi ve son teknoloji üretim şekilleri ile her türlü yapıyı yapan Vilassa firmasını tercih ederek kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

Prefabrik Ev Nedir?

Prefabrik evlerin yaygınlaşması ile beraber birçok kişi prefabrik ev nedir? sorusunu merak etmeye başlamaktadır. Prefabrik ev, kapı, duvar ve diğer tüm parçaların fabrikada üretilerek daha sonra evin yapılacağı alana oturtulduğu bir ev tipidir. Bu evlerin inşası için herhangi bir temel atma işlemi gerekmemektedir. Birçok avantaja sahip olan bu evlerde tıpkı diğer evlerde olduğu gibi ısı ve ses yalıtımı yapmaktadır. Ayrıca bu evler elektrik tesisatı ve kanalizasyon sistemine de sahiptir.

Kişilerin yerleşim alanlarına göre tasarlanan Vilassa prefabrik ev, istenildiği zaman sökülerek başka yere taşınabilmektedir. Uzun imalat süreleri prefabrik evlerde kısalmaktadır ve bu evlerin işçilik maliyetleri oldukça düşüktür. Daha önceden planlanıp üretildiği için tüm ihtiyaçlar rahatlıkla karşılanabilmektedir. Sizde prefabrik ev için Vilassa firmasının size sunduğu seçeneklerde faydalanabilirsiniz.

Prefabrik Ev Modelleri Nelerdir?

Prefabrik ev modelleri, evin kaç katlı olduğuna göre değişiklik göstermektedir. Yani bu evler tek katlı ve iki katlı olarak ayrılmaktadır. Vilassa tek katlı prefabrik evler, genellikle en temel özelliklere sahiptir. Tek katlılarda ev modelleri 1+1 olarak başlamaktadır. Bu seçenek prefabrik evler arasındaki en hesaplı olanlarıdır. Evin içerisinde bulunan tuvalet, mutfak, banyo, salon ve yatak odası evin metrekaresine göre ayarlanmaktadır. Vilassa prefabrik ev seçeneklerinde 1+1, 2+1 ve 3+1 ev seçenekleri bulunmaktadır. Tek katlı prefabrik evlerde genellikle 2+1 seçeneği tercih edilmektedir. Vilassa 2+1 prefabrik evler, iki yetişkinin ya da bir çocuklu ailenin rahat bir şekilde yaşayabileceği yapıdadır.

İki katlı prefabrik evler ise dubleks olarak adlandırılmaktadır. Bu seçenekteki evlerin yüzey alanları daha küçüktür. Dubleks evin içerisinde kullanılan alan daha fazladır. 80 ile 160 metrekare arasında değişiklik gösteren dubleks prefabrik evlerde genellikle 2+1 ya da 3+1 tercih edilmektedir. Kalabalık aileler için bu evler oldukça uygundur.

Prefabrik Ev Nasıl Yapılır?

Vilassa prefabrik ev yapımı oldukça kısa sürmektedir. Parça kurulumu yapılmadan önce ev zemininin betonu hazırlanmaktadır. Beton dökülmeden önce zemin düzleştirilip sıkılaştırılmaktadır. Ardından drenaj sistemi kurularak beton dökülmektedir. Su ve elektrik tesisatı yapılmaktadır. Müşterinin isteğine göre ses ve ısı yalıtımı yapılmaktadır. Ardından duvar paneli, pencere kasası ve çatı kaplaması gibi parçalar monte edilmektedir.

Vilassa prefabrik yapıları konut olarak kullanılmasının yanı sıra yazlık ev, ofis ya da hayvancılık yapma amacıyla da inşa edilebilmektedir. Kullanım amacına göre prefabrik yapı özellikleri ve tesisat değişiklik göstermektedir.

Prefabrik Ev Avantajları Nelerdir?

Vilassa prefabrik evler, farklı modellere sahip olması nedeni ile herkese hitap etmektedir. Bu yüzden sıklıkla tercih edilmektedirler. Prefabrik ev avantajları oldukça fazladır. Bu avantajlar ile ilgili bir sıralama yapacak olursak;

1.      Ses ve ısı yalıtımına sahip olan bu evler her mevsim kullanılabilmektedir. Malzeme seçiminde kişiler özgürdür,

2.      Kısa süre içerisinde montajlanarak yaşanabilecek hale gelebilirler. Böylece çok hızlı şekilde taşınabilirsiniz,

3.      Hafif malzemelerden üretildikleri için depreme oldukça dayanıklıdırlar,

4.      Vilassa prefabrik evler, birçok seçeneğe sahiptir. Bu seçenekler ile zevklerinize uygun evlere sahip olabilirsiniz. Evinizin büyüklüğüne, oda sayısına, kat sayısına ve balkonuna siz harar verebilirsiniz,

5.      Prefabrik evlerin yapıları suya dayanıklıdır ve yanma özellikleri bulunmamaktadır. Yani çevreye karşı duyarlı yapıdadırlar,

6.      Taşınabilir yapıda olan prefabrik evler belirli ölçülerde taşınabilmektedir,

7.      Ekonomik bir ev tipi oldukları için bütçeyi zorlamamaktadırlar.

Prefabrik Ev İçin Gerekli Olan İzin Belgeleri Nelerdir?

3194 numaralı İmar Kanunu’nun 20. Maddesine göre yapılan yapılar imar planı, yönetmelikler ve ruhsata uygun şekilde yapılmaktadır. Bu nedenle prefabrik ev yapımı içinde bazı izinler alınması gerekir. İlk olarak imar izinlerinin alınması gerekir. Evin yapılacağı bölgenin belediyesine ya da il özel idaresine başvuru yapılarak yapı ruhsatı alınması gerekir. Yapı ruhsatı almak için verilen dilekçeye eklenmesi gereken bazı belgeler bulunmaktadır;

1.      Evin inşa edileceği yerin tapusu, arsa hisseli ise hissedar kişilerden alınan muvafakatname,

2.      Mimari proje,

3.      Su, elektrik be kalorifer tesisat projesi,

4.      Statik profe,

5.      Röperli ya da ebatlı kroki.

İmarsız Arsaya Prefabrik Ev Yapılır mı?

Bazı şartlar yerine getirildiği takdirde imarsız arsaya prefabrik ev yapılabilmektedir. İmarı olmayan arsaya prefabrik ev yapılmasının en önemli şartı, arsanın yola cephesi bulunmasıdır. Kadastro cepheli imarsız arsalarda en fazla %5 imar izni bulunmaktadır. Ayrıca imarsız arsaya maksimum 250 m2 büyüklüğünde prefabrik ev yapılabilmektedir. Sizde prefabrik ev yaptırmak istiyorsanız Vilassa firmasını tercih ederek kaliteden faydalanabilirsiniz. 

Son Eklenen Yazılar

Çelik Ev Yapım Aşamaları Nelerdir?

Çelik Ev Yapım Aşamaları Nelerdir?

Günümüzde modern ve dayanıklı yapılar arayanlar için çelik evler oldukça popüler bir seçenek h...

24.04.2024
Müstakil Evde Yaşamanın Avantajları Ve Dezavantajları

Müstakil Evde Yaşamanın Avantajları Ve Dezavantajları

Müstakil evde yaşamak, birçok kişi için bağımsızlık, özgürlük ve kişisel alanın zirvesidir. Bu...

24.04.2024
Arsa Yatırımı Yapılacak Yerler

Arsa Yatırımı Yapılacak Yerler

Arsa yatırımı yapmak isteyenler için doğru lokasyon seçimi oldukça önemlidir. Metropol şehirle...

24.04.2024
İletişim Formu

SİZİ ARAYALIM

Çelik Mimari ile İlgili Bilgi İçin Formu Doldurun

+90
0850 840 0 733