Tiny House Almak Mantıklı Mı?

Dünyada değişen yaşam şartları sebebiyle insanlar kendi yaşam alanlarını daha buna göre değiştirme kararı almıştır. Tiny House almak bu anlamda pek çok kişiye oldukça mantıklı geliyor. Kişiler her ne kadar alışılagelmiş olan yeme ve içme alışkanlıklarını değiştirmeye başladıysa yaşam alanlarını da bir o kadar hızlı bir şekilde değiştirmeye başlamıştır.

Özellikle Pandeminin etkisiyle pek çok kişinin doğaya kaçış serüveni de başlatmıştır. Bu anlamda taşınabilir ve canlandırılmış olan Tiny House evler oldukça yoğun bir rağbet görmektedir. Bu evlerde tamamen minimal bir yaşam tercih edilir. Aslında mobil evler olarak da geçer. Pek çok kişiye bu evlerin mantıklı olup olmadığını merak eder. Aslında kişiler ne kadar kendi yaşam koşullarına buna göre ayarlarsa Tiny House o kadar mantıklı olur.

Tiny House Hangi Malzemelerden Yapılır?

Tiny House evler aslında alışılagelmişin çok daha dışındadır. Beton yapılar gibi döşenmez. Tiny House evlerin en temel yapı malzemeleri çeliktir. Çelik metal ile birleştirilir bununla beraber çok çeşitli yalıtım ve ahşap malzemesi de tercih edilir.

Genel anlamda bu evi tercih eden kişiler daha çok ormanlık alanlara kurmayı tercih eder. Ancak ormanlık alanlarda yağış ve nem çok olduğu için Tiny House malzemeleri de tamamen buna göre tercih edilir ve bu ahşap türü kullanır.

Tiny House Sıcak Olur Mu?

Hava koşulları göz önünde bulundurulduğu gibi ev içerisindeki ısının izolasyonu da oldukça önemlidir. Bu anlamda en doğru yalıtım ürünleri de tercih edilmiştir. Tiny House evler içerisindeki yalıtımda taş yünü, özel izolasyon malzemeleri ve mineral yünler tercih edilir. Kişiler eğer deniz kenarında uzun bir süre kalacaksa nu da düşünülmüş ve tuza yüksek dayanıklılık gösteren materyaller tercih edilmiştir. Aynı zamanda pencere ve kapı detaylarında doğru ısı yalıtımını artırabilmek için çeşitli materyaller de kullanılmıştır. Buralarda izolasyon dolgulu olan yüksek kaliteli profiller ya da alüminyumlar tercih edilmiştir. Bu malzemelerden üretilen PVC doğrama sistemleri bulunmaktadır.

Tiny House’ta Kışın Yaşanır Mı?

Tiny House evler aslında tamamen dört mevsime uygun olarak tasarlanmıştır. Yani Tiny House almak mantıklı mı konusunu merak eden kişiler bu anlamda dört mevsimi göz önünde bulundurabilir. Çünkü her türlü hava koşuluna uygun standartlarda tasarlanmıştır. Kişinin isteğine göre eklemeler yapılabilir.

Yapım aşamasında da yine her mevsime uygun olacak izolasyon malzemeleri tercih edilmiştir. Hava koşulu çok kötü bile olsa ev tekerlekli ve taşınabilir olduğu için kişiler isterlerse soğuk kış aylarında ısınmak için daha farklı bir alana da gidebilir. Aynı zamanda ev içerisinde kuzine soba gibi farklı alternatif çözümler de kullanılabilir. Tiny House içerisinde sıcak yaşam alanları oluşturabilmek için elektrikli ısıtıcılar ve LPG hermatik sobalar da tercih edilir.

Tiny House’un Ekonomik Ömrü Uzun Mudur?

Tiny House içerisinde yeni nesil ve sürdürülebilir materyaller kullanılır. Bu anlamda galvaniz kaplamalı çelik yapılar kullanılır ve bunların korozyon direnci oldukça yüksektir. Aynı zamanda yüksek kalitede ahşap tercih edilir. İzolasyon malzemelerde ile donatılmış olduğu için Tiny House evlerin ekonomik ömrü oldukça yüksektir. Düzenli bir şekilde bakımları yapıldığı müddetçe en az 50 yıla kadar kullanılabilir. Bakımı yapılarak ve belirli malzemelerinde değişikliğe gidilerek 50 yıldan daha fazla bile kullanılabilir.

Tiny House Mantıklı mı?

Tiny House evler son dönemlerde oldukça değerlenmiştir. Bu nedenle pek çok kişi Tiny House almak mantıklı mı konusunu oldukça irdeler. Bu evlerin en büyük özelliklerinden biri kişiler evlerini istediği yere konumlandırabilmesidir.

Özellikle beton yapıların bulunduğu şehirlerden uzaklaşmak, araç seslerinden ve şehrin gürültüsünden kaçmak isteyen kişiler evlerini doğanın kucağına yerleştirebilir. Kişiler evlerini isterlerse şehre yakın bir yere de yerleştirebilirler. Bu tamamen kişinin yaşam alanının nasıl olması gerektiği ile ilgilendiği ile alakalıdır.

Trafik ve imar kanunlarına uygun olduğu için Tiny House almak isteyenler banka tarafından uygun kredileri de bulabilir. Bu anlamda bakış açısına oldukça olumlu etkilediği söylenebilir. Tiny House evler için diğer beton evlerle karşılaştırıldığı zaman emlak fiyatları da için oldukça az bir bütçe gerekir. Bu da aslında Tiny House evlerin cazip kılan özellikleri arasında yer alır. Kişiler sevdikleriyle ve ailesiyle şehrin gürültüsünden uzak, rahat konforlu dinlenme alanlarında ekonomik bir seçim yapmış olur.

Tiny House evler son dönemlerde çok rağbet gördüğü için aslında evi satmak da oldukça kolaydır. Kişiler evi tamamen kendi tasarımlarına göre yaptıktan sonra eğer sıkılırlarsa ya da başka bir şekilde yaşamak isterlerse kolay bir şekilde satabilirler. Tiny House yüksek bütçeler gerektirmez. Bu anlamda kişilere yüksek kaliteli uygun bir yaşam deneyimi sunar. Aynı zamanda tamamen doğal malzemelerden oluşan doğal bir yaşam deneyimi sunar. Kişiler böylece alışkın olunan konforu da sağlar. Tiny house almak isteyen kişiler tamamen kendi tercihlerine göre bir tasarım da yapabilirler.

Son Eklenen Yazılar

Çelik Ev Yapım Aşamaları Nelerdir?

Çelik Ev Yapım Aşamaları Nelerdir?

Günümüzde modern ve dayanıklı yapılar arayanlar için çelik evler oldukça popüler bir seçenek h...

24.04.2024
Müstakil Evde Yaşamanın Avantajları Ve Dezavantajları

Müstakil Evde Yaşamanın Avantajları Ve Dezavantajları

Müstakil evde yaşamak, birçok kişi için bağımsızlık, özgürlük ve kişisel alanın zirvesidir. Bu...

24.04.2024
Arsa Yatırımı Yapılacak Yerler

Arsa Yatırımı Yapılacak Yerler

Arsa yatırımı yapmak isteyenler için doğru lokasyon seçimi oldukça önemlidir. Metropol şehirle...

24.04.2024
İletişim Formu

SİZİ ARAYALIM

Çelik Mimari ile İlgili Bilgi İçin Formu Doldurun

+90
0850 840 0 733